Projektchef Nyproduktion

Stockholm

Fastighets AB Balders portfölj växer i Stockholm och söker nu en erfaren chef till gruppen Nyproduktion. Du som vill ha ett stort ansvar för att driva gruppen och projekt framåt och bygga din framtid med oss på Balder, vi vill gärna se din ansökan så snart som möjligt!

Om rollen

Som projektchef nyproduktion kommer du leda och driva nyproduktionsgruppen med ansvar för genomförandet av nybyggnadsprojekt. Du har ett övergripande operativt ansvar för projektgruppen samt fokus på utveckling, ledarskap och framtida utökning av gruppen med rekryteringar.

Rollen rapporterar till projektchef Sverige och du kommer arbeta tätt med gruppen fastighetsutveckling och förvaltargruppen i Stockholm.

Du sitter med i ledningsgruppen för projekt .

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planering, kravställning och uppföljning av projekten på portföljnivå. Säkerställer att rutiner efterlevs.
  • Riskbedömer och kvalitetssäkrar projektledarnas kalkyler, tidplaner och entreprenadkontrakt, samt stötta i regleringsfrågor med entreprenör.
  • Bidrar med förbättringsförslag och agerar på erfarenhetsåterföring och förbättra genomföranden.
  •  Ansvarar för att projektresultaten årligen förbättras, vilket leder till ett positivt bidrag till förvaltningsresultatet.
  • Personalansvar, rekryteringar, lön-/utvecklingssamtal etc.
  • Samverkan med övriga grupper/funktioner.

Rollen kräver att du har ett starkt ledarskap och en god kunskap i projektledning och byggprocesser där du skapar rätt förutsättningar för gruppen att leverera enligt kostnads- och tidplan. Du har en fallenhet för att skapa en god laganda och sätta tydliga mål.

Kontoret är beläget i centrala lokaler i Stockholm City.

Om dig

Du har ett starkt och tryggt ledarskap. Därmed motiveras du av att leda och bygga en stark projektledningsorganisation och årligen utveckla affären där projektresultaten förbättras.

Vi ser att du har mångårig erfarenhet från en ledarroll från konsult-, entreprenad- och/eller fastighetsbolag. Vidare har du hög kompetens inom projektledning, entreprenadjuridik, byggkostnader och upphandling samt byggteknik och byggprocesser.

Det är meriterande med akademisk utbildning, exempelvis byggingenjör. Du håller dig ajour med marknaden och har vidareutbildningar inom entreprenadjuridik, KA, BAS-P-U, förhandling och ledarskap.

Som person är du kommunikativ och förtroendeingivande med en god samarbetsförmåga. Med ett kreativt tankesätt som utmanar till nya mål tycker du att förändringar och nytänkande är stimulerande och tillhör vardagen.

Vad Balder erbjuder dig

Fastighets AB Balder är ett mycket framgångsrikt fastighetsbolag som är på väg att bli Sveriges största fastighetsutvecklare. Du får möjlighet att ansvara för flera projektportföljer (brf, hyresrätt, parhus, bovieror, etc.), samt hotell, bilhallar, kontor och handelslokaler och möjlighet att påverka Balders sätt att utföra projektledning. 

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter både i denna roll och i din framtida karriär, i Sverige eller i något av våra andra länder.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Fastighets AB Balder med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 25 mars 2021.

Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Olsson 073-415 43 13 eller mia.olsson@fasticon.se.